vertical-align: topvertical-align: topvertical-align: topvertical-align: top

HTML

Újraértelmező Szótár

A Litera irodalmi pályázata.

literalogo.png

A LITERA SZERZŐI

babarcy_szotar.jpgban_zsofia_szotar.jpgbartok-imre-szotar.jpg

BorbelySzilard_szotar.jpg cserna_szotar.jpgnadasdy_szotar.jpg

nemeth-gabor_szotar.jpg solymosi_szotar.jpgzekegyula_szotar.jpg

Friss topikok

  • Fodor Helga: Siratom a régi énem, mert meghalt. Siratom az ént, aki élvezi saját testét, ennélfogva a szexet, a... (2013.05.30. 16:22) KÁNTOR ZSOLT: Lelkiismeret

Archívum

2013.04.18. 16:32 Újraértelmező Szótár

Eredményhirdetés és díjátadás: április 20. 19 óra, Maros söröző

A Litera Újraértelmező Szótár c. pályázatait lezártuk. A zsűri ezekben a percekben hozza meg döntését mindkét díjról. Az egyik a Litera-díj, amelyet a meghívásos pályázat legjobbja érdemel ki. Erről diákzsűri dönt. A nyílt pályázatra érkezett művekről szakmai zsűri dönt, és az első három helyezettet díjazza.

A pályázatok eredményhirdetése és a díjátadás a Könyvfesztivál idején, 2013. április 20-án 19 órától, a Maros Sörözőben lesz.

A díjat a Litera irodalmi portál szerkesztősége évente ítéli oda annak a szerzőnek, akit meghívásos pályázatán a felkért diákzsűri a legjobbnak tart. Idén Újraértelmező Szótár címen hirdetett meghívásos és nyílt pályázatot portálunk. Azé lesz a Litera-díj, aki a legmesteribb módon fogalmazza meg irodalmi műfajban és eszközökkel a felkínált fogalmak egyikét.

meghívásos pályázat résztvevői, akik jelen lesznek a díjátadón: Babarczy Eszter, Bartók Imre, Bán Zsófia, Borbély Szilárd, Cserna-szabó András, Nádasdy Ádám, Németh Gábor, Solymosi Bálint, Zeke Gyula.

A hívószavak, amelyek közül választani kellett: szabadság, demokrácia, felelősség, ízlés, hűség, lelkiismeret, morál, változás, intelligencia, műveltség.

A meghívásos pályázatról ez alkalommal négytagú diákzsűri dönt: Kovai Anna Fruzsina (ELTE BTK Irodalom- és kultúratudomány mesterszak, Modern magyar irodalom), Cziglényi Boglárka (ELTE-BTK PhD, '45 utáni magyar irodalom, doktori program), Kazár Olívia (ELTE Kommunikáció- és médiatudomány szak, mesterképzés), Balajthy Ágnes (Debreceni Egyetem, Irodalomtudományok Doktori Iskola).

Akit a diákzsűri a legjobbnak talál, az kapja az idei Litera-díjat. A zsűri döntésére a helyszínen derül fény. A nyílt pályázat eredményeit szintén ezen az estén hirdetjük ki. Az első három díjairól szalmai zsűri dönt. A szakmai zsűri: Podmaniczky Szilárd, Vári György és Jánossy Lajos (Litera).

A nyertes pályaműveket felolvassák a szerzők! A díjakat átadja: Keresztury Tibor, a Litera főszerkesztője. Zenei közreműködőnk idén: Hó Márton. Az egybegyűlteket borjúpaprikással és fröccsel várjuk! 

A díjátadás helyszíne: Maros söröző (1122 Budapest, Maros u. 16.)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ujraertelmezoszotar.blog.hu/api/trackback/id/tr435233488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása